• 450g smør
Varmes i en kjele og avkjøles litt.
• 3 egg
• 1,2 kg mel
• 300 g hvit sukker
• 300 g brun sukker
• 450 g mørk sirup
• 2 ts bakepulver
• 2,5 ts malt ingefær
• 4 ts malt nellik
• 2,5 ts malt kardemomme
• 6 ts malt kanel
• 0,5 ts malt pepper
Melisglasur til pynt
• Cirka 350 gram melis
• 2 stykk eggehvite
• 0,5 ss sitronsaft
Se hvordan Henning på Prøysenhuset pynter pepperkakehjerter.
Nedenfor får du du smarte tips og triks fra en proff pepperkakepynter!
Husk å slå på lyden.
Varighet: Cirka 2,5 minutter.
Visste du at
Pepperkaker har sin opprinnelse fra Hellas og Midtøsten, og skal ha kommet til Norge på 1600-tallet.
De er nå en av våre mest populære julekaker.
Tekst
• Visit Innlandet v/ Denice Sundvold
Film
• Visit Innlandet v/ Hans Haug
Foto
• Bilde 1: Nathan J Hilton
• Bilde 2: Thuanny Gantuss
• Bilde 3: Ekaterina Bolovtsova
• Bilde 4: Pavel Danilyuk
• Bilde 5: Nicole Michalou
• Bilde 6: Visit Innlandet v/ Hans Haug
• Bilde 7: Moussa Idrissi