Lukk
 1. Populære vinteraktiviteter med kort avstand fra Oslo
  Hvit snø, kuldegrader og roser i kinnene. Nå er de kjedelige helgene over!

  Her finner du tips til både inne- og utendørsaktiviteter for hele familien i Øst-Norge.

 2. Ut på tur med langrennskiPå landet, rundt de store innlandsfjordene er et paradis for alle som er glad i langrenn.

  Deilig temperatur i vintersola og milevis med skiløyper!

  Finn foreslåtte skiturer i Øst-Norge

 3. Skøytemoro på bane og innsjøStålisen venter, innsjøen ligger der frossen og blank som et speil, den eneste lyden som bryter stillheten er lyden av dine egne skøyter når du sparker av gårde.

  Å gå på skøyter er en herlig vinteraktivitet som passer for de aller fleste. I Visit Øst-Norge-regionen har vi også mange skøytebaner du kan boltre deg på. 

  Se gode skøytebaner i Øst-Norge

 4. Trenger du turutstyr?Ingen grunn til bekymring, du kan enkelt låne eller leie utstyr på en av de mange utstyrssentralene i området.

  Å leie eller å låne er både bærekraftig og økonomisk.

  Finn utstyrssentraler i Øst-Norge

 5. Ta vinterferie fra vinterenAv og til er det godt med en innedag uten å tenke på minusgrader, riktig påkledning og logistikk.

  På Totenbadet på Raufoss kan du komme i skikkelig sommerstemning på et 5000 kvadratmeters badeparadis for hele familien med 32 grader i lufta og 35 i vannet.

  Les mer om Totenbadet

 6. Moro med mening på VitensenteretHos Vitensenteret Innlandet i Gjøvik er det meningen at alle eksperimentene skal oppleves og utforskes, der barn mellom 4 og 100 år kan oppleve, eksperimentere, utforske og leke hele dagen lang. 

  Les mer om Vitensenteret Innlandet

 7. Opplev Prøysen for store og småRett over Mjøsa går ferden til Prøysenhuset i Ringsaker som er et herlig sted for barnefamilier å være. 

  Barnetimen for de minste, fortellerstund, lek, snekker Andersens verksted, omvisning i Prøysenstua samt barnefilmer i Prøysensalen og åpen kafe hele dagen.

  Les mer om Prøysenhuset

  Finn innendørsaktiviteter i Øst-Norge 

 8. Besøk Hadeland GlassverkHadeland Glassverk er et spennende besøkssenter for hele familien. Norges eldste håndverksbedrift ligger i naturskjønne omgivelser på Jevnaker i sørenden av Randsfjorden.

  Se Hadeland Glassverks åpningstider

  Les mer om Hadeland Glassverk

 9. Kunstverk og natur hånd i håndPå Kistefos kan du oppleve en av Europas største skulpturparker for samtidsskulpturer. I vintersesongen er skulpturparken alltid tilgjengelig for den som ønsker å gå en tur i vakre og inspirerende omgivelser. 

  Områdebilletter utenfor sesong og ordinær åpningstid kan kjøpes fra automat ved inngangene eller på Vipps.

  Les mer om Kistefos 

 10. Opplev naturen i hundespannGli over snøflatene og lytt til den lune hviskingen til sledemeiene og hundenes pust der vi smyger oss fremover i sledesporet. Ren magi og den virkelige følelsen av villmarksliv og frihet i naturen som du som hundekjører får oppleve når du er på tur.

  Les mer om Sjusjøen Husky Tours

 11. Opplev vinter på hesteryggenIslandshestene til Mesna Opplevelser i Ringsaker (like ved Sjusjøen) tar deg med til et rideturparadis med skoger, bekkefar, fjell, skogsveier, og innsjøer!

  Her kan du også få overnatting og en herlig badstu-opplevelse med utsikt over skogkledde åser og det islagte Mesnavannet.

  Les mer om Mesna Opplevelser

 12. Tekst• Visit Øst-Norge v/ Denice Sundvold

  Foto• Bilde 1: Visit Øst-Norge v/ Hans Haug
  • Bilde 2: Visit Øst-Norge v/ Hans Haug
  • Bilde 3: Mjøsparken
  • Bilde 4: Frøydis Falck
  • Bilde 5: Visit Øst-Norge v/ Hans Haug
  • Bilde 6: Kirsti Hovde
  • Bilde 7: Jonas Hasselgren
  • Bilde 8: Ian Brodie
  • Bilde 9: Laurian Ghinitoiu
  • Bilde 10: Sjusjøen Husky Tours
  • Bilde 11: Visit Øst-Norge v/ Hans Haug

Populære vinteraktiviteter - kort avstand fra Oslo

I denne delen