Om
Velkommen til et ysteri med lange tradisjoner!
Snertingdal Ysteri startet opp i 1914 og selve bygningen kom opp i 1919. Dette var samlingspunktet i bygda og arbeidsplassen for mange. Her var det også mange som levert melka de produserte på gårdene sine.
Det var drift fram til i 1976. Da ble det sentralisert å driften ble flyttet til Gjøvik. Da ble det laget om til traktor verksted i ysteri hallen. Denne bedriften opphørte i 1985. Bygget sto til forfall i mange år fram til i 2018. Da startet en omfattende restaurering av dette bygget som var å betrakte som et viktig kulturhistorisk minne i bygda.
I 2020 var det Torill Sogn Haug som eier av bygget, sammen med Ketil Kjenseth og Knut Torgeir Blystad som fikk i gang ysteri produksjon igjen også. Det skulle vise seg at dette over hundre år gamle bygget hadde en en perfekt arbeidsflyt/ romløsning til en produksjon tilpasset dagens krav til en ny osteproduksjon. Vi hadde med oss Albert Muilwijk som rådgiver.
Det er pr i dag 5 forskjellige oster som produseres på Snertingdal Ysteri og flere kan det bli. Det blir ystet mellom 320-400 kg pr uke nå, men dette kan fint økes ved behov i framtiden.
Ysteri Utsalget og Kaféen er åpent torsdag, fredag, lørdag og søndag kl. 12.00 - 18.00
Les mer på Facebook siden til Snertingdal Ysteri
Vi er stolte av våre produkter.
Det er verdt en tur til vårt osteutsalg og kafe.
Velkommen!